Paradise island resort Malediven
Door: Sandor
Blijf op de hoogte en volg Wij
12 Maart 2017 | Malediven, Malé
De dag na de BBQ met de gehele groep zijn we via Galle naar De Hoofdstad Colombo gereden. Galle is een leuk authentiek stadje met heel veel Nederlandse invloeden. Zelfs "wie is de mol"is hier geweest. Het was best leuk maar zo ontzettend warm. Zelfs de Sri Lankanen hadden het warm. En er was zelfs een life tv uitzending van vlak bij namelijk de cricket wedstrijd tussen Sri Lanka en Bangla Dash. (lekker belangrijk zou je zeggen). Nou voor hier wel dus. Maar spelen in die hitte ik zou het niet kunnen! Maar goed, na de lunch rond 13.00 vertrokken naar Colombo de hoofdstad van Sri Lanka. Onderweg werd het steeds donkerder en dat kwam niet omdat het avond werd. Als het hier regent nou, dan REGENT het ook! En dan de stad door. Moesten we een heel stuk terug rijden omdat een brug was afgesloten en dus het verkeer nogal vast zat. DRUK,druk druk, en al die mensen in de regen op de brommertjes en tuk tuks. Amsterdam is er nog uitgestorven bij!
Rond 17.15 kwamen we bij het hotel. Een prachtig oud koloniaal hotel aan de haven. Het "Grand Oriental". We hadden een mooie kamer met een hemelbed! Dat verzin je niet. Maar was wel leuk. Omdat we niet meer de stad in wilden aardig dorstig waren gingen we op zoek naar je weet wel! De bar was op de 4e verdieping met een fraai uitzicht over de haven van Colombo. Hier wat vochtigs genuttigd en toch maar weer een buffet genuttigd omdat alles er zo mooi en lekker uitzag.
De volgende dag zouden we rond 14.00 vertrekken naar het vliegveld. Omdat het vliegveld aan het verbouwen is en overdag gewoon dicht is moesten we zo ongeveer een uurtje of 5 van te voren aanwezig zijn!
Maar eerst nog ff Colombo bekijken. Nou dat hebben we geweten! Kwamen we in kontakt met iemand die kok was bij een restaurant in het zgn. Dutch Hospital. Een plek waar allerlei leuke winkeltjes en restaurantjes zaten.Een oud ziekenhuis dus. Kom maar mee zei hij "I show you Boedist tempel and Hindoe tempel". Ja, natuurlijk. Hup de tuk tuk in en vroem daar ga je dan. De Boedistische tempel was echt heel mooi en kregen nog de zegen van een monnik. Op naar de Hindoe tempel. Foto gemaakt en door naar ( waarschijnlijk om zijn commissie op te strijken) naar een winkel waar ze allerlei stenen verkochten. Mooie winkel en AC ook niet onbelangrijk. Maar wij zien niet de waarde van een steen van 4 of 40 karaat. Interesseert ons ook helemaal niet. Dus wij weer de winkel uit. Onze "kok (gids)" keek al wat minder vrolijk. Wij zeiden dat we naar het Dutch Hospital wilden. Dus die gast betaald en de tuk tuk betaald. Wij gaan niet vertellen wat we betaald hebben, maar zowel de kok als de tuk tuk chauffeur hadden een goeie dag. Gauw vergeten dus. Maar de lokaties waren echt wel de moeite waard. De tempels bedoel ik dan.
Om 14.00 dus vertrokken naar het vliegveld en rond 15.00 waren we daar. Afscheid genomen van onze buschauffeur en de mee gereisde gids. En op naar de incheck balie. Tot onze grote verbazing ging alles aardig vlot. En om 20.15 vertrokken we naar Male op de Malediven. Is ongeveer 1 uur en 10 minuten vliegen.Daar aangekomen afscheid genomen van onze reisbegeleider. Die gaat naar een ander eiland en vliegt wel dinsdag met de groep terug. Omdat wij 2 dagen langer blijven zien we hem dus niet meer.
Met de speedboot naar Paradise Island is 20 minuten, dus vlot genoeg.
Lekker welkomstdrankje inchecken en naar je hutje Nou hutje, zeg maar appartement aan zee. Uitzicht op de lagune, 20 meter van het water, voorzien van allerlei dingetjes zelfs een buiten douche!
Kan niet op dus. Dit ff gevierd met de buurtjes van de groep met een biertje en rond 0.30 naar bed.
Vandaag een beetje gesnorkeld en geregeld dat we morgen 2 bootduiken gaan doen. Het zal ons benieuwen! De haai(tjes) zwemmen hier voor de deur. Vrienden van Freek Vonk denk ik Ook de "black tip reef shark" Maar wel een stukje kleiner.
Morgen meer denk ik.
Groetjes S&AM
12 Maart 2017 - 17:52
Lil:
We hadden al ge-appt, maar pas wel op met die haaien, ik kan wel hechtingen verwijderen maar liever niet toch. Hier is het inmiddels ook goed toeven in de zon. Gisteren en vandaag geluncht op een terras. Vandaag in Amsterdam en gisteren in Dordt bij het Kop van 't Land. Have fun. -
12 Maart 2017 - 19:11
Rob En Nataschja:
Ook wij hebben vandaag 'je weet wel' op maar nog geen haai gezien...
Geniet er maar van, lekkerrrr duiken!!!! -
12 Maart 2017 - 19:40
M,a..............bes:
Allemaal best leuk en intressant geniet nog maar want over 5 dagen moet je weer naar huis nu is het hier voorlopig ook mooi weer ik heb het ook erg druk leuk hoor en gezellig dat bes bij mijn naam is gewoon een foutje groetjes kus ma let op geen haaienbeten -
13 Maart 2017 - 15:01
Frans: