Kandy naar Nuwara Eliya, Horten Plains - Reisverslag uit Nuwara Eliya, Sri Lanka van Wij - WaarBenJij.nu Kandy naar Nuwara Eliya, Horten Plains - Reisverslag uit Nuwara Eliya, Sri Lanka van Wij - WaarBenJij.nu

Kandy naar Nuwara Eliya, Horten Plains

Door: Anne Marie

Blijf op de hoogte en volg Wij

05 Maart 2017 | Sri Lanka, Nuwara Eliya

Nog ff een dag. Tussendoor zijn we wezen eten.
Het is een luxe dag, vertrek om 9.00. En dan denk je uitslapen, niet echt gewoon om 6.00 wakker. Maar we hoeven in ieder geval niet te haasten.
We gaan nog hoger de bergen in, de koelte te gemoed. De rijstvelden worden verwisseld voor theeplantage. Onderweg bezoeken we de plantage met de duidelijk schotse naam Glenloch. Rondleiding door de fabriek, uitleg over het proces van thee maken. Het verschil tussen witte, groene en zwarte thee. En proeven, ook toch maar gelijk wat thee kopen, ik als theeleut kan dat toch niet laten.
De lunch nuttigen we bij een heel mooi uitzichtpunt, hierdoor smaakt het zoveelste buffet gelijk een stuk lekkerder.
Aangekomen in Nuwara Eliya zitten we in het Hill Top Hotel. Een voormalige club voor mannen. Een oud Engelse stijl hotel dat de grandeur van de club probeert op te houden. Het interieur is prachtig, overal hangen jachttroffeeen . Een bibliotheek,een bar, eten op chique. Dat laatste houd in dat de mannen in jas en das aan tafel in de bar,
s avonds eigenlijk overal als je iets wil nuttigen. Voor de vrouwen is het wat gemakkelijker.
We eten de eerste avond met de hele groep in het hotel. De vrouwen van de groep hebben allemaal wel een jurkje. Maar op welke Djoser reis neem je nou je das en jas mee. Gelukkig voorziet het hotel hierin. Een voor een komen de mannen aanzetten in een geleende jas met das. Hebben reuze lol. De bediening heeft uniformen aan en serveer uit met witte handschoentjes aan.
Gelijk maar een groepsfoto nu wel op zijn paas best zijn gekleed.
Het eten is ook een beetje vergane glorie. De high tea de volgende dag is ook niet echt chique te noemen, maar wel lekker.
Wel legt er iedere avond een warme kruik in je bed, zijn je dekens netjes instap klaar neer gelegd, de gordijnen gesloten en staat de kachel aan.
Dag twee in Nuwara Eliya gaan we wandelen. We moeten rete voeg op om 5.30 te vertrekken. Voor de drukte uit en de warmte voor te zijn.
We rijden in ander half uur in mini busjes naar de Horten Plains. Onderweg zien we een mooie zonsopkomst.
We lopen uiteindelijk 3,5 uur met als hoogste punt bijna 2100 meter. De wandeling is ook niet zo vlak als Ricardo, onze reisleider heeft gezegd.
Doordat het terrein ook niet zo vlak is en er toch best wat klimmetjes inzitten valt het voor Sandor niet mee. Maar het we zien het als een soort hoogte stage. We hebben genoten van de vergezichten bij de uitkijkpunten Lands End, ook de natuur was mooi. We hebben meerdere knal, groene kamhagedissen gespot. En kunnen fotograveren.
Maar terug in het hotel smaakt het bier heerlijk en de sandwichs gaat er goed in. Daar waren we aan toe.
Vandaag heel veel geluk gehad met het weer, in tegenstelling met gisteren hebben we nu een droge stralende dag gehad.
Jullie zijn weer op de hoogte.
Morgen een stuk met de trein en naar een natuurpark, waar we gaan glampen (luxe camperen)
CU

• 05 Maart 2017 - 18:08

Marianne:

Looking good!!!! :))

• 05 Maart 2017 - 19:06

Ma:

Jongens denk er aan er zijn 2 lijnen een dunne en een dikke maar gieten met volle teuge groetjes ma

• 05 Maart 2017 - 19:09

Ma:

Een echte heer en dame en heer sjiek hoor

• 05 Maart 2017 - 19:18

Moon:

Heerlijk om jullie berichtjes te lezen maar de fotos zijn top! Dikke zoen. Moon. Oh en hiervandaan een hele frite knuffel voor mw. Kuiters!!!!!!!!!!

• 05 Maart 2017 - 19:20

Moon:

Bedoelde dus een grote knuffel hahaha

• 06 Maart 2017 - 18:33

Lil:

Klinkt weer goed allemaal. Leuk jurkje! Jammer dat Sander geleende kleding draagt.

• 06 Maart 2017 - 18:35

Lil:

De emoticons komen niet mee. Maar er zaten er twee bij met tranen in hun ogen van het lachen. Gaat om de lol die je hebt. Enne goed gedaan Ma

• 07 Maart 2017 - 09:54

Johan:

Het is weerom heel fijn om mee te reizen met jullie. Grappige anecdotes, zo leuk gebracht, dat je het gevoel hebt er gewoon naast te staan. Greetz.