Polonnaruwa en aankomst Kandy
Door: Sandor
Blijf op de hoogte en volg Wij
01 Maart 2017 | Sri Lanka, Kandy
Enkele uit de groep schrokken zelfs van mij en begonnen te twijfelen. Ik had in plaats van een biertje een ananas juice besteld. Maar geen nood daarna alsnog een biertje genomen. Anne Marie heeft geprobeerd om op de inlandse manier te eten. Met je vingers dus. Was niet echt gemakkelijk.Eerst een balletjes met alles en rijst maken en dan in je mond stoppen en niet morsen. Probeer het maar eens.
Na het eten zijn we weer naar het hotel gegaan.
Vandaag 1 maart ( de dagen vliegen voorbij) zijn we eerst naar de leeuwenrots gereden. Boven op deze rots was vroeger een paleis. Nu komen er honderden toeristen om de rots te beklimmen. Ongeveer 500 meter hoog geloof ik. En ik denk dat ik mijn hoogte stage al weer gedaan heb. Maar het uitzicht is best mooi en er stond gelukkig een windje en de zon scheen (nu gelukkig ) niet. Terug beneden rook ik iets, o ja het was ik zelf. Klotsende oksels en aardig doorweekt van het zweet. Ach een beetje conditie training moet kunnen. ( @ Rob en Natas, Okidoki zou trots zijn). Na de lunch nog even naar een speciale plek waar allerlei kruiden werden verbouwd en verkocht.Van sandelwood, kruidnage, aloe vera, kaneel olie, kardamon peper,vanille enz. Daarna kregen we een massage met een goedje van allerlei kruiden. De een een been massage de ander een nek en rug massage. Was lekker. Daarna nog wat kruiden en etherische olien ingeslagen en op naar Kandy. Een grote stad in het midden van Sri Lanka. En ontzettend druk met verkeer. Alles vliegt en rijdt je om de oren , tuk tuks, auto's bussen, vrachtwagens noem maar op. Blij dat wij worden gereden. Het hotel in Kandy ligt in ht cntrum en Kandy is vrij westers georienteerd. Dus de KFC, Pizzahut en dat soort zaken zie je hier ook. Vanavond weer eens RUNDVLEES gegeten. In "The Pub" restuarant. Hier komen veel roeristen en backpackers om te eten en te drinken. Alleen 1 ding schijnt een uitzondering te zijn hier. Echte goeie koffie! Bijna niet te krijgen. Alleen van middag eindelijk de eerste echte GOEIE esspreso. O, wat kan koffie lekker zijn.
Binnenkort de verdere belevenissen van ons twee op Sri Lanka. Nu ff slapen morgen een vrije dag dus geen wekker zetten!