naar Hermanus
Door: Anne Marie
Blijf op de hoogte en volg Wij
15 Juli 2014 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Als je in Zuid Afrika bent moet je ook de wijn gebieden gezien en geproefd hebben. Dus dat hebben we vandaag gedaan.
Vanuit Kaapstad naar Stellenbosch. Voor Stellenbosch hebben we en vineyard bezocht. Spier, een mooie plek. En daar zaten we dan om 11.00 aan de wijn. Maar we hebben wel eens vroeger tastings gedaan. Niet slecht maar de klapper was ons toch iets te duur. Wel met een witte en een rooie weg gegaan, niet voordat we allebei een groot stuk taart weg hebben gewerkt.
Tja je tuft een groot deel van de wijn wel uit, maar je krijgt het toch niet over je hart om niet een paar slokjes door te slikken. We rijden verder via Franschoek, ook nog ff een wijn stop. Dit keer bij Motte vinyard, en weer twee flessen mee. De route verder gaat langs de kust, waar we ook onze eerst walvissen spotten. Het is wel wat turen,maar we hebben ze gezien.
Om 17.30 komen we precies op de goede plek aan, Lavender Manor.
Ze maken hun naam waar een lavendeltje op de badmat, meteen walvis stickertje op het begin van de plee rol, maar het is wel helemaal af.
Echt in de buurt ,lees loop afstand, eten kunnen we niet. Dus er wordt gelijk een restaurant voor ons gereserveerd en een taxi (tuktuk) gebeld.
Dat we niet in de buurt kunnen eten word helemaal gecompenseerd door de voortreffelijke ligging. 2 tellen van het strand en uitzicht op de walvissen die in de baai liggen, net niet uit de kamer.
Het restaurant was trouwens toppie.
Vandaag nog een van alles watching tour met een boot geregeld, maar daar lezen jullie morgen over. Nu zitten we aan de eerste fles wijn die we vandaag hebben gescoord, want er moeten er toch minsten 2 leeg voordat we op de 21 ste vliegen van Port Elisabeth naar Durban.
En wederom hebben we een mooie dag in de pocket. De hele dag zon en een graadje of 20; 22 en dan zeggen ze dat het winter is ??!!
Tot morgen.
S&AM
15 Juli 2014 - 23:01
Nataschja:
Lekker wijnproeven...als je er genoeg drinkt zie je vanzelf walvissen en andere dieren...
Nee hoor grapje! Het klinkt heerlijk allemaal.
Ik hoop dat de winter in Australië ook een beetje zacht wil zijn.
En dat we allen veel walvissen mogen spotten, daar proosten we dan maar op! -
16 Juli 2014 - 05:49
Lil:
Moggu, leuk om jullie berichten nog voor het douchen te lezen. -
16 Juli 2014 - 21:20
Moon:
Hier met een colaatje achter de pc jullie berichtjes te lezen en ondertussen enorm weg te puffen. Hier onze eerste echte bloedhete dag. Ventilator er naast en hopen dat het afkoelt.
Verhalen over whales kijken en wat wijntjes wegdrinken klinken heeeeel goed. Veel plezier en ben benieuwd naar het walvis spotten. Klinkt erg indrukwekkend
Tot mails ;) -
16 Juli 2014 - 21:27
Moon:
Heb net met de jongens jullie profiel bekeken en ze zijn erg impressed van jullie landenbezoeken!!!! Leuk toch! Vooral dat jullie in Nieuw Zeeland en Australie zijn geweest vinden ze erg ´´cool´:) :)
Bij deze de groetjes vd boys