Het laatste stukje - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Wij - WaarBenJij.nu Het laatste stukje - Reisverslag uit Whitehorse, Canada van Wij - WaarBenJij.nu

Het laatste stukje

Door: S & AM

Blijf op de hoogte en volg Wij

02 Augustus 2016 | Canada, Whitehorse

Van Tok via Destruction Bay weer terug naar Whitehorse.

Zo als aan alles een einde komt, komt er ook een einde aan onze reis door de Yukon en Alaska.
Eergisteren zijn we aangekomen in Tok op de Sourgough RV park. Deze hadden we gekozen omdat we wat anders inTok wilden en deze vanaf de weg er wel leuk uitzag. Nou dat hebben we geweten. Er was ‘s avonds enternainment. Jawel, het wereldberoemde “Pancake Toss” oftewel pannekoeken gooien. Je mag er geen bal van maken en moet vanaf een bepaalde afstand in een emmer gooien. De zgn. “Bucket”. Het is een entertainment om o.a. andere campingbezoekers te ontmoeten. De werper krijgt 2 pogingen de eerste is om te oefenen en de 2e is om het echie. En wat kon je winnen? Een gratis ontbijt!! Helaas waren wij niet de gelukkigen maar was wel weer een leuke belevenis. Zo kwamen we weer motorrijders tegen uit Colorado, USA. De ene vroeg mijn naam en ik zij dat ik Sandor heette en hij assosieerde dit direct met “Game of Thrones” Daaar komt namelijk ook een Sandor in voor. Maar ik was er eerder!! Hij had een luisterboek van de Game of Thrones en luisterde dat tijdens het motorrijden. Ja, je moet wat gedurende de lange ritten.
De volgende dag weer vroeg op want de weg naar Destruction bay is niet alleen lang maar ook slecht. En daar komt nog bij dat bij de grens nar Canada de klok ook nog een uur vooruit gaat. Maar integenstelling tot de heen reis is deze reis met mooi, warm weer. Maar dat betekend ook dat de wegen erg stoffig zijn. De camper ziet er dus ook van buiten niet uit.
Na diverse foto stops en sanitaire stops kwamen we rond 16.00 aan weer bij een camping aan Kluane Lake. Bij de ingang stonden een stuk of 3 a 4 campers om een plekje uit te zoeken. Nu moet je eigenlijk wel eerst aanmelden en dan een plekje opzoeken en niet andersom. De odere dames van de andere campers gingen eerst een plek bekijken. Ja en die wel gelijk wilde aanmelden, lliepen niet zo snel. Ja, jammer dan. Anne Marie ging gelijk naar de receptie om een plaatsje te vragen en zo gedaan reden we langs de nog steeds stilstaande andere campers. Met groote ogen zagen ze ons direct naar onze plek rijden en installeren. Ja, moet je maar opschieten! Het weer was nog steeds prima en Anne Marie, bikini aan en hun het koude meer in. En daarna in de zon wat aan haar reint gewerkt. Ze had geluk want ‘s avonds stak er een koude wind op. Naast ons kwamen er Hollanders staan uit de achterhoek. Hun camper was nog schoon dus namen wij aan dat ze net aan hun tocht zouden gaan beginnen. En inderdaad ze waren nog niet zo lang onderweg en gingen ook richting Alaska. We hebben ze wat tips en trucs aan de hand gedaan.
‘s Morgens waren ze alweer vroeg weg, ja als de weg slecht is en minstens 6 uur rijden is moet je wel op tijd gaan rijden. Zelf zijn we rond 09.00 gaan rijden. Drinkwatertank eerst vullen en de afvalwatertanks legen, en daar gaan we voor de laatste 250 km naar Whitehorse. Een rit van c.a. Een uurtje of 3 ½. Maar onderweg nog wel even gestopt in Haines Junction om o.a. te tanken en naar het lokale bakkertje te gaan. Heerlijk stukje gebak met thee en koffie en nog wat lekker meegenomen voor onderweg. Eerst maar even naar de camping in Whitehorse. Ik had deze al wel besproken maar wel handing als je weet welke plek je hebt. Nadat we ons geregisteerd hadden gingen we terug richting Dawson. Niet zo ver hoor maar een kilometertje of 16 die kant op heb je namelijk de Tahiki Hot springs.
Dus wij daar naar toe. Verwacht er niet te veel van want echt veel stelt het niet voor. Loei heet water een graadje of 40. Dus echt afkoelen doe je niet. Bij de Hot Springs koel je natuurlijk zo wie zo niet af. Na een uurtje of 2 hadden wij het wel gezien en gingen we weer terug naar Whitehorse. Nu is er hier ook nog iets dat heet een “visladder” Die is bedoeld om de zalm en forel een kans te geven de Yukon rivier op te zwemmen om een hydrocentrale heen.
De vissen worden dan onderwater eigenlijk gedwongen om de ladder te nemen om verder stroomopwaarts te kunnen komen. Is best wel interessant. Met onderwatercamera’s kan je zien of en hoe de zalm en forel de ladder naar boven neemt om verder te kunnen zwemmen.
Nu is alles weer start klaar voor morgen. De koelkast is zo goed als leeg, alleen nog wat spullen voor het ontbijt. We dachten nog heerlijk het laatste houten op te stoken,maar alle vliegjes en muggen van de campsite vinden dat ook een goed idee Het is de eerst keer dat we DEET hebben gebruikt. Ja dat krijg je met zulk lekker weer. Straks nog een wijn en dan zit deze dag er op.
Morgen de camper inleveren, vliegen naar Vancouver. Daar nog ff de stad in, wat we gaan doen zien we wel.
Donderdag weer terug naar Amsterdam. Waar we vrijdag ongeveer om 10,00, met 9 uur tijd verschil, aankomen.
Nu is het wachten op fotoboek.
Bedankt voor jullie leuke reacties we zien jullie snel weer eens, of tot de volgende reis.
Sandor en Anne Marie.

• 03 Augustus 2016 - 09:39

Liesbeth:

goede reis terug! ben benieuwd naar jullie fotoboek!

• 03 Augustus 2016 - 22:32

Lil:

Het is weer een mooie reis geweest. Goed reis terug ik ga niet wachten totdat het fotoboek klaar is. Tot eerder.

• 04 Augustus 2016 - 08:32

Hian En Loes:

Dank voor alle schitterende verhalen. Nu een goede vlucht naar Nederland, even uitrusten en waarschijnlijk as maandag weer aan de slag.
    Succes

• 04 Augustus 2016 - 16:42

Bep Kuiters :

Goeie terugreis naar Breda ook een mooie plaats hoor tot horens

• 04 Augustus 2016 - 23:06

Nataschja:

Hi vriendjes, veilige reis terug en lekker slapen. Hopelijk zien we jullie morgen! Groet Nataschja en Rob